Jesteś tutaj > Aktualności Zaproszenie na warsztaty wędliniarskie „Innowacje w przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego”
mapa na telefonie komórkowym trzymana w dłoni
Mapa Bełżyc
Zdjęcie dwóch osób z wagą i młotkiem sędziowskim
Nieodpłatna pomoc prawna
Platforma zakupowa
Platforma zakupowa

Na zdjęciu osoba rozliczająca podatki na komputerze

Stawki podatkowe obowiązujące w 2024 roku
Osoba podpisująca dokument
RCL - Dziennik Ustaw i MP
Grafika zawiera po lewej stronie flagę Polski, a po prawej stronie widnieje godło Polski
Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej
Logo Monitor Polski na białym tle. Pod tłem zdjęcie.
Monitor Polski
Grafika zawiera po lewej stronie flagę Polski, a po prawej stronie widnieje godło Polski
Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg
Logo Powiatu Lubelskiego na białym tle. Pod tłem zdjęcie Lublina.
Powiat Lubelski
Logo PROEKOB na białym tle. Pod tłem zdjęcie.
Proekob
Logo Firmy na białym tle. Pod tłem zdjęcie.
Miasto i biznes
Grafika zawiera po lewej stronie flagę Polski, a po prawej stronie widnieje godło Polski
Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg

Aktualności

Grafika przedstawia logo Lubelskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego składające się z trzech kłosów pszenicy zlokalizowanych na górze, po środku znajdują się zielone litery LODR - skrót od Lubelskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego. Poniżej znajduje się połowa okręgu o kolorze czarnym z białym napisem Końskowola. Opublikowano dn. 10-05-2021

Zaproszenie na warsztaty wędliniarskie „Innowacje w przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego”

Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, serdecznie zaprasza na warsztaty wędliniarskie pt. „Innowacje w przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego”

Data i miejsce warsztatów: 19-20 maj 2021 r. - Łubinowe Wzgórze | Eko Resort & Natural SPA Łąki 45A, 24-160 Nałęczów
 
Przedsięwzięcie wpisuje się w zadanie Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2020-2021 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Celem operacji jest wspieranie rozwoju innowacyjnej przedsiębiorczości na obszarach wiejskich Lubelszczyzny w zakresie przetwórstwa mięsa poprzez podnoszenie wiedzy i umiejętności w obszarze lokalnego przetwórstwa, zachęcanie do tworzenia partnerstw podejmujących wspólne innowacyjne przedsięwzięcia w zakresie produkcji, promocji, certyfikacji i wprowadzania do obrotu regionalnej żywności wysokiej jakości. Warsztaty obejmują poznawanie oryginalnych starych receptur i nowych technologii masarskich. Niektóre z nich są chronione przed zapomnieniem i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na kursie dla początkujących można nauczyć się wyrobu wędlin domowym sposobem. Jest to bardzo przydatne w dobie wysoko przetwarzanych wyrobów masarskich, których jakość jest zaniżana, aby obniżyć koszty produkcji. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania. Realizacja operacji pozwoli na poszerzenie wiedzy na temat możliwości przetwórstwa produktów wytwarzanych w małych gospodarstwach, poznanie innowacyjnych możliwości jakie daje przetwórstwo, zapoznanie z wybranymi przykładami dobrych praktyk, umożliwi określonej grupie odbiorców poznanie nowych technologii związanych z wytwarzaniem i sprzedażą produktów na poziomie gospodarstwa, a także da możliwość ich zaadaptowania do potrzeb własnego rozwoju.
 
Warsztaty będą prowadzone przez Panią Joannę Włodarską z Akademii Siedliska pod Lipami. Link do strony Akademii:  https://www.akademiasiedliska.pl/
 
Do udziału w warsztatach zapraszamy rolników z terenu województwa lubelskiego zajmujących się przetwórstwem mięsa lub zainteresowanych podjęciem takiej działalności.
 
Ilość miejsc ograniczona. Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 13 maj 2021r. na adres e-mail: mtarkowska@lodr.konskowola.pl lub mseroka@lodr.konskowola.pl


Kontakt w sprawie udziału w warsztatach:

Małgorzata Seroka tel: 603 555 418

Małgorzata Tarkowska tel: 697 308 333

Do pobrania:

Karta zgłoszeniowa

Program warsztatów


Autor: Gmina Bełżyce
Powrót
Panorama
Wirtualny spacer
Logo LDG na białym tle. Pod tłem zdjęcie pierogów
Lokalna Grupa Działania
Strona archiwalna
Strona Archiwalna
Dłonie na laptopie
Powiatowe Centrum Informacji