PROGRAM SZKOLENIA
9:00 – 10:00 Rejestracja uczestników szkolenia.
10:00 – 10:10 Uroczyste rozpoczęcie szkolenia.
10:10 - 10:50 Wykład „Zbiór, suszenie i przechowywanie ziół” (dr hab. Andrzej Sałata - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie).
10:50 – 11:05 Przerwa kawowa.
11:05 – 11:45 Wykład „Wpływ ziół na zdrowie” (dr hab. Grażyna Zawiślak - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie).
11:45 – 12:00 Przerwa kawowa.
12:00 – 12:40 Wykład „Zastosowanie ziół w kuchni i gospodarstwie” (dr hab. Andrzej Sałata - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie).
12:40 – 12:50 Przerwa kawowa.
12:50 – 13:30 Wykład „Zioła w kosmetyce i ich rola” (dr hab. Agnieszka Najda - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie).
13:30 – 13:40 Przerwa kawowa.
13:40 - 14:20 Wykład „Jak skomponować mieszanki ziołowe – napary, odwary, wyciągi” (dr hab. Grażyna Zawiślak - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie).
14:20-14:30 Zakończenie i podsumowanie szkolenia.